Hippe oude fabrieken

 

Nestor Magazine, 2016

Oude fabrieken met nieuwe bestemmingen zijn hot. Tot groot genoegen van de oud-werknemers. Met het behoud van de fabrieken blijven hun herinneringen levend.

artikel lezen

 

Heils angels

 
Volkskrant Magazine, 5 juni 2016

Het zijn écht niet allemaal boeven. Maak kennis met islamitische, christelijke en gehandicapte motorrijders.

 

artikel lezen

 

WEEMOED NAAR ONZE IDEALEN

Nestor Magazine, 2016

Dankzij internet delen we mooie herinneringen met elkaar.  Het is een groot video- en fotoalbum.  Hoe was het om student te zijn in de jaren vijftig, actie te voeren als Dolle Mina of mee te lopen in de grootste vredesdemonstraties in Nederland ooit? Een aantal mensen was erbij, en blikt terug. 

artikel lezen

A columnist who longed for eternity

Maastricht University Magazine, 2014

Kees Fens was the greatest Dutch post-war literary critic and essayist, an influential columnist and winner of the P.C. Hooft Prize. But as a new biography by Wiel Kusters reveals, Fens was also an incurable Catholic and an outsider with a multifaced character: contemplative, witty, but also vicious.

artikel lezen

In: adhd en krachttraining

ANBO Magazine, 2013

Ouder worden is oké, maar ouderwets? Dat willen we toch liever niet! Daarom zetten we ze hier op een rij: de seniorentrends van 2013. Uiteraard met een knipoog.

 

artikel lezen

The robots are marching on

(Maastricht University Magazine, 2013)

"The future has already begun." Gerhard Weiss, professor of Computer Science and Artificial Intelligence, prepares us for the coming onrush in robotics. Like his colleague Tsjalling Swierstra, professor of Philosophy, he thinks robots will make our lives more comfortable, but also more complicated.

artikel lezen

Power profs

 
Volkskrant Magazine, 16 februari 2013

Krachtsport is niet voor de dommen. Vijf hooggeleerde spierbundels vertellen.

 

 

 

artikel lezen

The Mummy returns... alweer

                                                                                                                             (Skrien, 2011)

Speelfilms op de Nederlandse televisiezenders, daar wordt de filmliefhebber doorgaans niet vrolijk van. De publieke omroep programmeert mondjesmaat. De commerciëlen zijn te bestempelen als herhalingszenders."Zolang er mensen naar kijken blijven we herhalen."

artikel lezen

Lachen gieren brullen

(Havana. Weekblad Hogeschool A'dam, 2008)

Cabaretiers en stand-up comedians: er zijn er onderhand meer dan postbodes. Havana zocht uit om wie en wat studenten echt in een deuk liggen. Lama kan iedereen worden, de humordominee heeft afgedaan en de moslimgrap kent strenge regels. 'Snijdt Freek de Jonge zijn tong uit!'

artikel lezen

 

HÉ ewa man, fawaka, alles eit?

(Generation Now, nov 2005)

Straattaal rukt onstuimig op onder de jeugd. Zo wat elke jongere spreekt intussen het taaltje. Uit stoerheid. De vrienden doen het. En creatief met woorden spelen is dope. Fok deze shit.

artikel lezen

Levend standbeeld zijn lijkt een makkie!

 (Trouw, 23 aug 2006)

Je ziet ze steeds vaker op straat, die prachtig geschminkte en geklede levende standbeelden. Komend weekend in Arnhem: het allereerste officiële WK Living Statues.

artikel lezen

Je eigen lijf als passe-partout

(Intermediair 38, 2005)

Een leven zonder pinpassen en sleutelbossen. Dankzij biometrie ligt het in het verschiet. Betaal met je vingerafdruk, open de voordeur met een knipoog, start je auto met je stem.

 

artikel lezen

Tribuut aan de coverband

(Het Parool, 20 jan 2005)

Fout imago en andere vooroordelen ten spijt zijn coverbands mateloos populair bij het grote publiek. Optredens zijn een feest der herkenning. Zaterdag in Paradiso de finale van The Clash of the Coverbands, een titelstrijd om de beste coverband van Nederland.

artikel lezen