Iedereen heeft een beperkte  reikwijdte

Support Magazine, 2017

Kun je ergens niet bij? Er is een hippe tas die je kunt omtoveren tot een opstapje:  de Big-a-Bag. Ontwerpster Denise Stoopen(29) bedacht dit speciaal voor kleine mensen zoals zijzelf. Maar ook langere mensen doen er hun voordeel mee. In Youtube filmpjes genaamd de Small Talks  vertelt zij over hoe het is om klein te zijn. "In een ander leven zou ik nooit willen ruilen met iemand  van een normale lengte."

artikel lezen

OP DE MOTOR DANKZIJ EEN PROTHESE

Support Magazine, 2015

Bert Pot verloor na een ernstig ongeluk zijn hand en dacht nooit meer te kunnen motorrijden. Er volgde een moeizame gang door protheseland, die gek genoeg zijn leven verrijkte. "Revalidatie is een leerschool waarbij ik één ding vooral heb geleerd: geef nooit op."

 

artikel lezen

"Niemand nam je bij de hand"

 

Vooruitgang (Stomavereniging), 2016

Het is misschien wel een record. De Brabantse Nel van de Wal heeft al een halve eeuw een stoma.  Een sterke vrouw die haar eigen stomazorg heeft moeten uitvinden, want instructies, die kreeg je in 1965 nog niet.  "Het is bij mij altijd van:  niet mauwen,  doorgaan."

 

 

artikel lezen

 

"IEDER MENS HEEFT RECHT OP SEKS"

Support magazine, 2015

Vaak niet gestoord door enige kennis heeft bijna iedereen er wel een oordeel over: erotische zorg. Het taboe wil er niet af. Terwijl het bij escortzorg toch vooral gaat om iets waardevols: aandacht en genegenheid. "De vrouwen die ik laat komen houden rekening met mijn zwakke gezondheid."

artikel lezen

"EEN DIER OORDEELT NIET"

INZICHT, 2015

Op zorgboerderij Regihoeve in Reijmerstok (Zuid-Limburg) besteden de cli´┐Żnten, hulpboeren genaamd, hun dag heel afwisselend. Het is vooral de combinatie van mens, natuur en dier die wonderen doet. 

 

artikel lezen

Weg met de apartheid!

 

Support Magazine, 2015

Al negen jaar voert 'Miss met een beperking' Roos Prommenschenckel met haar stichting strijd om toegankelijk openbaar vervoer. Pas dan zal de participatie van mensen met een beperking echt op gang komen. "Een handicap is maar een detail van wie je bent, je bent nog zo veel meer."

 

artikel lezen

de ultieme relatietest

NESTOR Magazine, 2014

In goede en in slechte tijden, beloven we elkaar. Maar krijgt een van de twee een ernstige ziekte, dan wordt een relatie tot het uiterste op de proef gesteld. Degene die altijd sterk was, is opeens hulpbehoevend en voelt zich beschaamd. Maar een zware tijd kan een relatie ook juist veel hechter en mooier maken. Nestor sprak met drie echtparen die geslaagd zijn voor deze ultieme relatietest.

artikel lezen

"Zeg nooit dat iets niet kan"

Support Magazine, 2015

Stijn Coronel, rolstoelinspirator, dagvoorzitter op wielen, gaat geen obstakel uit de weg.  Drempels zitten grotendeels in je hoofd. Via lezingen en workshops wil hij een mindswitch bewerkstelligen. Mensen met een beperking - en wie is dat niet - moeten hun pech leren gebruiken en omzetten in  kansen. 

artikel lezen