"Slachtofferrol? Ik vang liever slachtoffers op"

Support Magazine, 2015

Werken bij de politie was zijn jeugddroom, maar Ton Blans dacht dat het geen haalbare kaart was. Hij knokte ervoor en werkt nu als opsporingsambtenaar. Dagelijks merkt hij de voordelen van zijn beperking. "Ik heb een ontwapenende invloed op geflipte arrestanten."

artikel lezen

cultuuromslag bij cultuurinstellingen                        

                                                                                                                                                  
(Zuid Magazine,  november 2012)

Vrijwillig of niet, steeds meer culturele instellingen kiezen voor het ondernemersmodel. Zo ook twee bekende Limburgse instellingen: Theater De Maaspoort in Venlo en het multidisciplinaire instituut Schunck in Heerlen.

artikel lezen

familie bv

 
 
(Ondernemen!, 2011)

Familiebedrijven hebben minder geleden onder de economische crisis. Sommige hebben er zelfs van geprofiteerd. Hoe doen ze dat? Het geheim: een combinatie van conservatief financieren en de durf om bij tegenvallers creatief te investeren.

 

artikel lezen

Clubs saneren huishoudboekje

 
(Ondernemen!, 2011)

Zwaar ziek was de Jupiler League, maar het herstel van de patiënt zet langzaam in. De eerstedivisieclubs maken geen financiële bokkensprongen meer. Belangenbehartiger Coöperatie Eerste Divisie (CED) streeft collectief naar verbetering van het management. Hoe? Door het coachen van clubbestuurders.

artikel lezen

De laatste kans

Uitzendbureau voor ouderen als paddestoelen uit de grond.

(DUS, FNV Bondgenoten, 2010)

Onderbetaald is het dikwijls en het aanbod van banen houdt niet over. Toch is het voor veel ouderen de enige kans en laatste kans op werk: het ouderenuitzendbureau. Heb je daar wat aan?

 

artikel lezen

Een keurmerk: wat moet een ondernemer ermee?

 (De Zaak 6, 2007)

Voor ondernemers zijn ze bijna even vaak een last als een lust: keurmerken. En het zijn er inmiddels zo ontzettend veel dat er een keurmerkenmoeheid optreedt. Toch valt er genoeg voordeel uit te halen. Scheidt dan wel eerst het kaf van het koren en weet de weg door het keurmerkenwoud.

 

artikel lezen

 

Vreemde vogels op de werkvloer

                                                                                                                    (IntermediairPW 11, 2007)

Het zijn niet de gemakkelijkste werknemers, wel de meest waardevolle. Want zonder nerds en hoogbegaafden geen innovatie. Alleen, hoe laat je hen optimaal functioneren? 'Vergeet de geijkte p&o-trucs, daar prikken ze meteen doorheen.'

artikel lezen

Willie Wortel moet ondernemer worden!

Van idee naar product in 12 stappen

(De Zaak 4, 2007)

Makkelijk is anders: de weg van idee naar een winstgevend product op de markt. Het is een lange ontdekkingsreis met onvoorziene effecten als vast gegeven. Maar met durf, ondernemersgeest en een goed uitgestippeld plan gloort het succes. Maak geld met uw uitvinding.

artikel lezen