eEN BALLETJE TRAPPEN IS HET MOOISTE DAT ER IS

Nestor Magazine, 2015

Het is gezellig maar het zeer zeker ook om te winnen.  Walking football is een nieuwe voetbalvariant, speciaal voor ouderen.  Met een eigen voetbalcompetitie voor zestigplussers: Old Stars.  "Voetbal is een ontspannen manier om de ernst van het leven te ontlopen."

artikel lezen

Power profs

 
Volkskrant Magazine, 16 februari 2013

                                                                                                                                                          Krachtsport is niet voor de dommen. Vijf hooggeleerde spierbundels vertellen.

artikel lezen

'I am a sports freak who always has to perform'

Maastricht University Magazine, 2012

Louis Delahaije went from being an athlete who did some research to a researcher of athletes. He studied Human Movement Science- a 'messy' discipline where he could experiment to his heart's content - coached the national triathlon team, and is now a trainer-coach for the Rabobank cycling team. 'I never thought I'd work at such high level.'

artikel lezen

Clubs saneren huishoudboekje

                                                                                                                                        (Ondernemen!, 2011)

Zwaar ziek was de Jupiler League, maar het herstel van de patiënt zet langzaam in. De eerstedivisieclubs maken geen financiële bokkensprongen meer. Belangenbehartiger Coöperatie Eerste Divisie (CED) streeft collectief naar verbetering van het management. Hoe? Door het coachen van clubbestuurders.

artikel lezen

Eindsignaal voor de bedrijfsvoetbalclub

( Johan, okt. 2004)

De club van droogdokkers vocht veldslagen uit op de Zeeuwse Eilanden. Spelers van de koninklijke hofhouding renden het voetbalveld af, omdat de helicopter van Prins Bernhard kwam landen. Een directeur van de Nederlandsche Bank die aan het 'vulgaire' voetballen deed, zette zijn carrière op het spel. Bedrijfsvoetbalverenigingen zijn de gekste clubs die aan de KNVB-competitie deelnemen. Voor zolang het duurt. 'Het is een overblijfsel uit een voorbij verleden.'

artikel lezen

Gij zult oranje zijn!

Een fragment uit de geschiedenis van de supportersgekte

(NRC/NRC-NEXT, 23 juni 2006)

De oranjesupporter werd geboren in 1974. Of was het in 1966 of zelfs al in 1953? Met hem brak een besmettelijk oranjevirus uit. Het ziektebeeld: een verklede massa die steeds gekker gaat doen.

 

 

 

artikel lezen

Van bruine knikker naar wonderbal

De zoveelste verbetering van de voetbalbal

(NRC Handelsblad, 19 juni 2008)

De officiële wedstrijdbal van het EK voetbal 2008, de Europass, zou weer beter zijn dan zijn voorgangers. Waar of niet, innovatie van de bal verandert het voetbal. Een loodzware bruine knikker vraagt om pingelaars, een zwabberende hightechbal leidt tot trapspecialisten.

artikel lezen